Van bikkelen in de marge naar geld verdienen door online zichtbaarheid

“Ik heb je hulp nodig. Voor het nieuwe seizoen van mijn opleidingsinstituut heb ik 60 nieuwe cursisten nodig. Ik maak heel veel uur per week, maar het levert niet voldoende op. Ik hoorde van iemand dat jouw inzet haar beste investering was. Nu loop ik vast, merk dat er niets uit mijn handen komt en ik krijg ook geen nieuwe aanmeldingen. Graag wil ik een afspraak maken om te kijken of jullie me kunnen ondersteunen.” Een noodkreet van een onderneemster die al jarenlang haar eigen opleidingsinstituut heeft. Ze heeft een mooie business opgebouwd, maar steekt teveel tijd in haar bedrijf en draait in verhouding te weinig omzet. Werk aan de winkel dus. Bureau2Join mocht haar helpen.

Online zichtbaarheid is belangrijk voor de verkoop van trainingen, workshops en opleidingen. Wij gaven de onderneemster een aantal tips om de online zichtbaarheid te vergroten, met als uiteindelijke doel de conversie te verhogen. Een aantal van deze tips delen we graag met je.

Voeg je producten/diensten toe aan je Facebookpagina

Zorg ervoor dat je informatie op Facebook een goed beeld geeft van je bedrijf en je diensten. Op veel pagina’s is het profiel niet compleet ingevuld; de informatie over het bedrijf is niet volledig én producten/diensten zijn niet toegevoegd aan het bedrijfsprofiel. Gemiste kans. Dit is juist een ideale plek om bezoekers bekend te maken met je bedrijf en aanbod.

Als je klikt op diensten in de linkerbalk van je Facebook-pagina, dan kun je daar je producten of diensten toevoegen. Geef hier aan welk product/dienst je aanbiedt, wat dit inhoudt, wat de prijs is en voeg een link toe naar je website voor het volledige aanbod.

 

Maak een evenement aan voor elke workshop

Een evenement, in dit voorbeeld een training, workshop of opleiding, is een krachtig middel op Facebook. Mensen kunnen aangeven dat ze geïnteresseerd zijn of naar het evenement komen. Zo wordt het evenement verspreid in hun timeline; het eerste pluspunt. Het tweede pluspunt is dat het opleidingsaanbod op Facebook al duidelijk is. Zonder dat bezoekers naar de website hoeven, krijgen ze al een indruk. En het derde belangrijke pluspunt: je kunt via het evenement met de geïnteresseerden in je workshop communiceren. Geef een tip, deel een recensie van een andere cursist, meld dat er nog x plekken beschikbaar zijn, geef een week van tevoren aan dat je zin hebt om te starten, plaats een foto uit een eerdere cursus of stuur een PB om te informeren of er vragen zijn; mogelijkheden genoeg.

Extra tip: Als je een evenement organiseert of promoot, zet dit bericht dan vast bovenaan je Facebook-pagina. Het voordeel van deze optie is dat je bericht tijdelijk bovenaan staat en je bezoekers dit bericht direct zien als ze jouw Facebook-pagina bekijken.

 

Zorg voor een goede e-mailflow

In het voorjaar organiseert het opleidingsinstituut een aantal gratis informatiedagen voor potentieel geïnteresseerden. Deze informatiedagen worden gehouden op de prachtige locatie van het instituut: een belangrijke trekker. Mensen proeven de sfeer, bekijken het lesmateriaal, er zijn mensen die zich ter plekke inschrijven. Mensen die zich niet inschrijven, zijn wel degelijk geïnteresseerd. Het is dus belangrijk om deze groep na afloop betrokken te houden, ze verder te enthousiasmeren en te binden.

Zorg ervoor dat bij aanmelding voor een evenement, of het nu gaat om een informatiedag, een webinar of iets anders, een geautomatiseerde e-mailflow klaarstaat. Denk hierbij aan: informatie vóór het evenement, reminders, informatie na het evenement, een bedankmail, extra inspiratie en informatie over je aanbod. De juist e-mails zijn doelgericht, duidelijk en persoonlijk. Stem je boodschap naadloos af op de gebeurtenis, het moet een logische opvolging zijn van de actie die je hebt uitgevoerd.

 

En hoe loopt het bij jou?

Hebben we jou een beetje laten zien wat ook voor jou en jouw business mogelijk is? We hopen van wel. En als je meer wil weten, twijfel dan niet om ons even te bellen. Vinden we leuk.