Ik kan me soms groen en geel ergeren aan…

Ik ben net terug van een heerlijke wandeling met Ollie, onze labradoodle. Voor dag en dauw meldt zij zich, stap ik met een slaperig kop uit mijn bed, en ga ik met mijn oude joggingbroek en Uggs aan naar buiten om een half uur te wandelen. Flink doorstappen. De wind in mijn gezicht. Lekker fris.

Tijdens zo’n wandeling, tenminste als Ollie niet strontvervelend is, gaan er allerlei gedachten door mijn hoofd. Deze keer gingen deze vooral over de fase waarin ik met mijn bedrijf zit. Je moet weten dat ik het afgelopen jaar als ondernemer een behoorlijke reis heb gemaakt. Nadat een beslissing om te investeren in een ander bedrijf mis ging, wist ik het even niet meer. Ik was moe. Uitgeblust zelfs. Ik wist niet meer wat ik wilde. Waar ik goed in was. Waar ik echt energie van kreeg. Een half jaar lang zat ik niet lekker in mijn vel, totdat ik – na besloten te hebben 4 weken zomervakantie te nemen – helemaal helder had wat ik wilde.

 

Investeren vraag om lef

Alleen als ik dit wilde opzetten dan zou ik moet investeren. In mezelf, maar ook in mijn bedrijf. Durfde ik dat? Wilde ik dat nog wel? Mijn ervaring met investeren was niet best. Ik ging namelijk in 2018 vreselijk op mijn bek. Dus twijfelde ik. Dagen. Weken. Totdat mijn zoon Mick zei: ‘Mam, jouw investering heeft toen wel niet opgebracht wat je wilde, maar daar heb je toch van geleerd. Een tweede keer gaat vast beter. Doe je het niet, dan krijg je vast spijt. Plus ik denk dat er nog veel meer in jou zit.’ Tranen sprongen in mijn ogen. Hij gaf zoveel vertrouwen. Terwijl ik twijfelde.

Na deze opmerking twijfelde ik trouwens niet meer. Als een puberende jongen van 17 jaar dit vol overtuiging met je deelt dan kun je er alleen maar voor gaan, toch?

 

Samen bereik je meer

Dus, heb ik al mijn twijfels overboord gegooid en mijn plannen uitgewerkt. Samen met mijn twee lieve, kundige, creatieve buddies en Online Business Managers Sharon en Judith. Heerlijk om professionals naast je te hebben die jouw ideeën dragen, waarmee je kunt sparren, en die je accountable houden. Eerlijkheidshalve had ik het zonder hun niet gered. Omdat ik op gezette tijden vastliep. Het even niet meer wist. En door deze gedachten te delen kon ik de volgende stap weer zetten.

Alleen om mijn ideeën om te kunnen zetten naar concrete plannen moest ik – zoals al gezegd – wel investeren. Investeren in de ondersteuning van twee Online Business Managers, het doorvoeren van aanpassingen in mijn huisstijl, het helpen schrijven van teksten voor de website, het laten bouwen van de website, maar ook het neerzetten van de ultieme klantreis, waarbij ik ondernemers wil verrassen. Dit alles kost geld. Best veel geld. Vooral als je weet dat de omzet van Bureau 2Join helaas door foute keuzes die ik heb gemaakt, niet is gegroeid. En dan heb ik het nog helemaal niet over de winst.

Waarom deel ik dit nu met jou? Dit is mijn punt.

Ik ga mijn ongezouten mening met je delen. Ik heb namelijk besloten om niet langer een grijze muis te zijn en ga dus mijn gedachten, ideeën, maar ook mijn mening meer uiten (bedankt voor de eyeopener Veronique Prins).
Het punt waarom ik me soms groen en geel erger.

Al jaren.

Ik erger me namelijk aan ondernemers die willen groeien met hun bedrijf en bereid zijn om veel geld te investeren in een coach, online trainingen en events, maar geen stuiver, nu chargeer ik het, willen uitgeven aan een online professional die hen helpt bij het schrijven van pakkende teksten, het inrichten van hun website, het bedenken en inrichten van een succesvolle mailflow. Of aan een Online Business Manager die de coördinatie van de lancering van hun nieuwe product/dienst overneemt, een kraakhelder plan maakt, deze monitort en bijstelt, hun virtuele team aanstuurt. Nee, er wordt beknibbeld op uren. En als ik aangeef dat een Online Business Manager € 85,00 per uur kost, schrikt het hun af.

 

Zelf doen, of uitbesteden

Nee, ze investeren liever duizenden euro’s in een coach, een nieuwe online training, of een event, terwijl ze daarna nog alles zelf moeten doen. Natuurlijk staat hun dure notitieboek vol met inspiratie, ideeën en plannen. Absoluut. Maar wat daarna… Voeren ze deze ook uit? Of verdwijnt dit mooie notitieboek in de la? En na een paar weken ook uit hun hoofd.

Disclaimer: je hoort me trouwens niet zeggen dat online trainingen niet goed zijn. Of dat coaches niets brengen. Echt niet (ik investeer zelf ook fors in coaching).

Een professional coacht, denkt mee en implementeert!

Wij als professionals, of je nu een VA, een professional met een bepaalde expertise of een Online Business Manager bent, coachen, denken mee en implementeren. Zodat jij als ondernemer de stappen kunt zetten die nodig zijn om te groeien met je bedrijf. Wij zorgen ervoor dat je weer tijd en rust krijgt in jouw hoofd en agenda. Meer tijd krijgt om aan je strategie te werken. In contact te staan met je klanten. Nieuwe ideeën uit te werken. En dus uiteindelijk geld te verdienen. Waarbij je alleen nog maar hoeft te doen waar je goed in bent, waar je energie van krijgt en waar je je geld mee verdient. Natuurlijk kost dat geld. De zon gaat ook niets voor niets op. Maar het is de investering waard. Echt!

Heb jij het lef om te investeren in een online professionals met een expertise, of een Online Business Manager die je accountable houdt? Neem dan eens een kijkje op https://bureau2join.nl/people/. Wij helpen jou aan de juiste match!