I did it my way!

Een paar weken na het uitbreken van corona kreeg ik het idee om webinars te gaan houden. Ik wilde mijn kennis over online ondernemen en dan specifiek de voordelen van het ontwikkelen van een online training met ondernemers delen.

“Ik ga webinars geven”, appte ik op 19 maart enthousiast naar mijn collega. 3 stuks. En wel over 2,5 week. “2,5 week?”, was haar eerste reactie. “Dat is echt te kort dag, Nicole. Je hebt nog nooit webinars gegeven en je moet nog alles voorbereiden.”


Wet van Parkinson

En dat klopt. Ik had een idee, maar nog geen plan. Wel had ik bewust de webinars op redelijk korte termijn gepland, zodat ik beperkte tijd had voor de voorbereidingen. Als perfectionist (en dat ben ik) heb ik namelijk de neiging om alle tijd die ik heb te gebruiken. Uren, dagen, weken, maanden….. Ik blijf dan continu de puntjes op de i zetten, omdat ik de tijd heb, maar vooral ook omdat ik het perfect wil neerzetten.

“If you have 15 minutes, it takes 15 minutes. If you have a day, it takes a day.” 

Ken je deze quote?

Het komt erop neer dat we, als we veel tijd voor iets hebben, gaan lanterfanten. We gaan minder efficiënt werken en we blijven maar schaven.

Het omgekeerde is ook waar: onder tijdsdruk kunnen we bergen werk verzetten en neemt de efficiency toe. Wanneer we minder tijd hebben, moeten we ons automatisch richten op dat wat het belangrijkste.

En het is me gelukt. Binnen de tijd die ik had, stond het webinar klaar. Als ik geen keiharde deadline voor mezelf had gesteld, was ik waarschijnlijk nog bezig geweest.😉


Van idee naar resultaat

Wat oppopte als een idee resulteerde trouwens in een prachtig resultaat.

In anderhalve week schreven zich 20 deelnemers in voor de webinars. Er waren 17 ondernemers live aanwezig. 7 vroegen een strategiegesprek met me aan. Waarna 5 ondernemers zich ingeschreven hebben voor mijn nieuwe programma ‘ontwikkel een online programma in 8 weken’. Een conversie van 25%. Uitzonderlijk hoog percentage als je uitgaat dat een conversie van een paar % normaal is.


Pilot programma: ontwikkel een online training in 8 weken

Ik draai op dit moment een pilot programma, waarin ik een 5-tal ondernemers 8 weken begeleid bij het neerzetten van een online training. Eén die ook daadwerkelijk zorgt voor het resultaat dat jij als ondernemer belooft aan jouw ideale klant. Het programma is ontstaan uit de gesprekken die ik gevoerd heb met een aantal ondernemers die het webinar gevolgd hebben en behoefte hebben aan begeleiding. Iemand die adviezen en ideeën over de ontwikkeling en inhoud van hun online training geeft, die ze feedback geeft op de ontwikkelde content, die ze helpt bij het maken van de juiste keuzes, maar ook iemand die het proces en de planning bewaakt.

De pilot draait. Met veel succes.

Binnen een paar weken.

En wat ik kan, kan jij ook!

In afzienbare tijd jouw online training ontwikkelen en hiermee succes behalen? Het is echt mogelijk. Ik ben een levend voorbeeld.

Als je maar de juiste mindset hebt.

De drive.

Het doorzettingsvermogen.

En je agenda vrij maakt om het gewoon te doen. Want realiseer je een online training ontwikkelen is geen sprintje, maar een marathon. Je flanst ‘m niet ff in elkaar. Lees mijn blog ‘Snel een online training in elkaar flansen … for get it’.

I did it!!!!

Wat ben ik trots en blij dat ik doorgezet heb en dat ik 5 ambitieuze ondernemers mag begeleiden tijdens deze prachtige reis.

En het mooie is dat ik niet enorm veel tijd heb besteed aan technisch gedoe en geen bakken geld heb uitgegeven  aan een weggever, funnel, salespage, gelikte teksten en ook geen eigen online leeromgeving. Nee. In mijn ogen heb je deze ook niet nodig om de eerste stappen naar online succes te maken. I did it my way.

Wil je meer weten over mijn programma; let me know! Dan help ik je graag.

Mijn e-mailadres is info@bureau2join.nl