Een Online Business Manager geeft jou je vrijheid weer terug

Je hebt de afgelopen jaren keihard gewerkt en hebt een fantastisch (online) bedrijf opgezet. Een bedrijf waar je ontzettend trots op bent. Toch knaagt er iets…

Je bent niet langer happy met je eigen bedrijf

Elke dag ben je drukker. Je werkt dag en nacht en hebt te weinig tijd voor je gezin, je gezondheid, leuke dingen, en ook te weinig tijd om aan je bedrijf te werken. Je laat kansen liggen, omdat je te druk bent met operationele taken. Hoewel je blij bent met het werk dat jouw teamleden jou uit handen nemen, zorgt het nog niet voor de tijd en ruimte in je agenda die je nodig hebt. Er gaat ontzettend veel tijd zitten in het uitleggen hoe ze dingen moeten doen en aan het beantwoorden van vragen. Terwijl je juist bezig wilt zijn met je klanten, het creatieve proces, de strategie.

Herken je je hierin?

Bekijk je bedrijf en jouw eigen rol dan eens kritisch. Op het moment dat je met je eigen bedrijf start, ben je drie mensen in één: ondernemer, manager en uitvoerder. De ondernemer is de eigenaar van het bedrijf en verantwoordelijk voor de visie en de strategie. De manager maakt de planning en is verantwoordelijk voor de operationele kant. De uitvoerder zorgt dat het werk gedaan wordt.

Hoewel het logisch is dat we deze rollen in het begin op ons nemen, is het ongezond en onhoudbaar om dit te blijven doen. Als je jouw bedrijf wilt laten draaien zonder jou dan moet het roer om. Je kunt niet langer alle drie de rollen spelen. Je zult jouw bedrijf anders moeten inrichten en – het liefst – 2 van de 3 rollen moeten uitbesteden.

Een Online Business Manager is dé oplossing!

Voor veel ondernemers is het een lastige vraag: aan wie besteed ik deze rollen dan uit? Wie is een goede rechterhand, een sparringpartner, wie zorgt dat de operatie op rolletjes loopt, wie stuurt het team aan? Het antwoord is simpel: een Online Business Manager kan je hierbij helpen. Dat weet ik zeker. Waarom? Omdat ik regelmatig ondernemers spreek die in deze situatie hebben gezeten. Ze hadden de neiging om nog harder te gaan werken, totdat ze gingen samenwerken met een Online Business Manager. Zo ook een van onze klanten. Zij besloot om een Online Business Manager in te schakelen, na 6 maanden beschrijft ze haar ervaringen:

“In eerste instantie dacht ik een Online Business Manager niet nodig te hebben, het ging prima, ik werkte hard, maar het was toch leuk?! Maar nu ik al een paar maanden met Nicole (en haar virtuele team) werk, is alles voor mij veranderd. Wow. Ineens heb ik veel meer rust in mijn hoofd. Ons hele bedrijf loopt op rolletjes. Ik kan mij focussen op het werk aan ons bedrijf dat ik het allerleukste vind. En… het klinkt gek, want terwijl ik minder werk, tillen we ons bedrijf naar een hoger niveau Ik werk veel efficiënter, we creëren samen veel meer in kortere tijd. En de tijd die ik over heb kan ik spenderen met mijn kinderen, man, vrienden en familie. Heerlijk! Ik zou elke ondernemer die wil groeien met haar business een Online Business Manager aanraden.”

Nicole van Zurk | ITM Thai-Hand

Wat is een Online Business Manager (oftewel OBM)?

Een Online Business Manager denkt op strategisch en managementniveau met je mee. Zij (het kan natuurlijk ook een hij zijn) brengt structuur aan, zodat je stapsgewijs een bedrijf creëert dat ook zonder jou draait. Daarnaast bepaalt zij samen met jou de doelen op korte en lange termijn en vertaalt deze naar een plan van aanpak. De activiteiten die uit het plan van aanpak komen, legt ze neer bij jouw medewerker, of een expert uit haar team. Daarbij houdt ze de tijdsplanning nauwgezet in de gaten en stuurt ze bij waar nodig.

Een Online Business Manager:
…… denkt met je mee op strategisch en management niveau
…… brengt structuur aan binnen jouw bedrijf
…… bouwt aan een zelfsturend team
…… stuurt het (virtuele) team aan
…… organiseert en heeft de dagelijkse leiding over projecten
…… houdt in de gaten of je je focust op de juiste doelen
…… zorgt dat jij je niet meer met de dagelijkse operatie bezighoudt
…… zorgt dat je in samenwerking met het team deadlines behaalt
…… zorgt dat je in balans blijft
…… geeft je af en toe een vriendschappelijke virtuele schop onder je kont

Wil jij als ondernemer bewust, gepland en gestructureerd groeien naar een bedrijf dat draait als een geoliede machine aangezwengeld door een zelfsturend team, stap dan uit de vicieuze cirkel en kom in actie. Ga samenwerken met een Online Business Manager. Zij zorgt ervoor dat jij bezig kunt zijn met de juiste dingen.

Ook Debbie werkt al een aantal maanden met een Online Business Manager. Haar reactie spreekt boekdelen.

Ik had niet gedacht dat mij zoveel uit handen genomen kon worden. Hoe relaxed om Sharon bij ons team te hebben die alles vanuit een helikopterview bekijkt, structuur aanbrengt, waar nodig op de rem trapt en ons bij de les houdt. Heerlijk om niet meer zelf alles operationeel te hoeven doen maar me lekker bezig houden met datgene waar ik het meest blij van word. Ik zou niet meer anders willen!

Debbie van Weelden | LoïsLee

Heb je vragen over het werken met een Online Business Manager, mail ze dan naar info@bureau2join.nl. Ik beantwoord ze graag.