100% commitment is the key to success

100% commitment is the key to success

Het is 2010. Langzaamaan kruip ik uit mijn dalletje. Ménière heeft mijn leven behoorlijk op z’n kop gezet. Gelukkig heb ik al een aantal maanden geen aanvallen meer gehad. Ik sta af en toe nog wel wiebelig op de benen. En voel me soms onzeker. Zelfs angstig. Stel dat ik een aanval krijg tijdens het bezoeken van een event, een afspraak met een klant, of tijdens een autorit. De angst houdt me zo bezig dat ik regelmatig hyperventileer. 

Ik besluit een mindfulness training te gaan volgen. 8 weken wekelijks een sessie en dagelijks oefeningen. Iedere avond een uur. Trouw. Elke dag weer. Ook in het weekend. 

“Alleen dan heeft het effect, Nicole. Alleen dan verandert er daadwerkelijk iets. Committeer je je hieraan, Nicole?”, hoor ik de trainster zeggen. Ik kijk haar aan “Elke dag? Ik weet niet of ik dit ga doen. Of dit lukt. Ik ga het wel proberen, maar…” 

Ik zie haar peinzend naar me kijken. “Elke dag Nicole. Anders behaal je niet het resultaat dat ik je beloof. Gaat dit lukken?” Ik twijfel. Wil het wel, maar weet ook dat ik dit niet volhoud. Ik voel niet het commitment en geef dit bij de trainster aan. 

“Dan laat ik je niet toe tot de training.”

Boem…

Bats…

Daar stond ik dan…

Met niks…


100% commitment zorgt ervoor dat je je doelen bereikt

Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om je commitment af te geven op het moment dat je op persoonlijk of zakelijk gebied doelen wilt bereiken. Je zult ervoor moeten gaan. Volledig. Proberen is niet genoeg. Je zult de stappen moeten zetten die nodig zijn om ’t resultaat te halen. Je zult door moeten gaan bij tegenslagen. Niet  moeten opgeven. Dag in, dag uit!

Als jij jezelf weleens belangrijke doelen stelt, dan zul je dit vast herkennen. Dan weet ook jij hoe belangrijk commitment is. Oftewel: je echt verbinden aan je doel. 


Commitment geven aan een duidelijk doel zorgt voor de stip op de horizon

Hoe behaal je doelen? Stap voor stap. 

Hieronder lees je de 9 stappen om doelen te bereiken, lees je mee?

  • Stel eerst je doel vast. Dan wordt het ook daadwerkelijk een doel. Als je geen doel stelt, behaal je een resultaat, geen doel
  • Omschrijf je doel goed en splits je hoofddoel op in subdoelen. Op deze manier zijn ze behapbaar en overzichtelijk.
  • Houd het aantal doelen dat je stelt op maximaal 1 of 2 doelen. Meer doelen geven verlies van focus en zorgen voor onrust, waardoor de kans dat jij je doelen bereikt kleiner wordt. Niet doen dus.
  • Maak je doelen SMART: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch, tijdgebonden. Een SMART doel is concreter, en daarmee is het duidelijker wanneer je het doel wel of niet hebt behaald.
  • Leg de lat niet te hoog, waardoor je doel onbereikbaar wordt.
  • Bedenk wat het behalen van jouw doel jou oplevert; in voldoening, geld, energie, zichtbaarheid, mogelijkheden, meer tijd voor jouw gezin, vrienden en hobby’s. Als je weet wat het doel je oplevert, is je drive en je doorzettingsvermogen groter.
  • Verzamel de juiste mensen om je heen. Deze mensen moeten je kunnen inspireren en uitdagen om het allerbeste uit jezelf te halen.
  • Committeer je aan het doel!
  • Verder… creëer vertrouwen in jezelf, werk met focus, heb geen excuses en geef niet op. Zet door!

 

Met een Online Business Manager (eventueel in combinatie met een virtueel team) behaal je jouw doelen

Toch blijkt het voor veel ondernemers lastig om zich te focussen, zich volledig te committeren en te werken volgens een duidelijke en haalbare planning. Ze hebben allerlei ideeën en willen deze het liefst tegelijk uitvoeren. Hierdoor springen ze van het ene project naar het andere. Om aan het einde van de week te constateren dat het werk niet af is. 

Misschien herken je je hierin wel. Ik kan je helpen.

Als Online Business Manager (eventueel in combinatie met mijn virtuele team) zorg ik ervoor dat jij jouw doelen wel behaalt. Ik maak een planning gebaseerd op jouw doelen en houd je wekelijks in een 1 op 1 accountable. Ik denk mee over de beste strategie en aanpak, en voer zelf taken voor je uit of schakel een van de experts in. Wekelijks reflecteren we en kijken we wat er goed is gegaan en wat beter kan. Zo maak je stappen. Stappen die nodig zijn om jouw doelen te behalen. Wil je meer weten over wat een Online Business Manager voor jou en jouw business kan betekenen, lees dan mijn blog:

‘een Online Business Manager geeft jou je vrijheid terug’. 

Klinkt het werken met een Online Business Manager als muziek in jouw oren? Laten we dan afspreken. Stuur een mail naar info@bureau2join.nl en ik neem snel contact met je op.

roadmap

Wil je NU weten of jouw online programma een succes wordt?

DOWNLOAD DAN HIER ONZE GRATIS ROADMAP “9 MUSTS OM EEN ONLINE PROGRAMMA DIRECT SUCCESVOL NEER TE ZETTEN”

Dankjewel voor het aanvragen van de roadmap!